De ce se defecteaza injectoarele Diesel ?

Vom aborda un subiect destul de interesant si anume injectoarele. Dar mai intai sa explicam putin ce sunt si cum functioneaza injectoarele. Injectoarele sunt folosite atat pentru motoarele diesel Common Rail si Pompe Duze.

Asa cum ne dam seama si din nume, rolul acestor piese este de a „injecta” sau de a pulveriza combustibil in motor.

In schimb motoarele diesel au functionat de la bun inceput cu un sistem de injectie fie el mecanic sau mai nou controlat electronic.

Dupa disparitia carburatorului, automobilele au fost echipate cu motoare pe injectie Diesel.

Un motiv pentru care se strica injectoarele ar fi faptul ca soferi romani circula cel mai mult in oras, la viteze foarte mici, la turatie mica, pe distante scurte, cu porniri si opriri dese si mergand cu motorul mai mult rece.

Injectoarele, cel putin la Diesel, daca nu sunt puse la treaba inclusiv la turatii ridicate, vor permite calaminei sa se depuna, ceea ce duce la infundarea lor.

– de asemenea in special la injectia Delphi, se poate strica „partea electrica” a injectoarelor. Mai exact acea „valva de retur” sau „valva de control” care controleaza returul de motorina al fiecarui injector. Practic aceasta nu mai face fata presiunii, si nu mai deschide si inchide circuitul, deci toata motorina va reveni pe retur.

De ce se defecteaza injectoarele Diesel Ce este de facut ? Pornire Groaie - Lipsa Putere - Nu Trage - Nu porneste Deloc - Cum se strica injectoarele diesel ? - De ce se strica un injector ? Sunet injector Defect - Valori injectoare normale - Ce valori trebuie sa aibe injectorele bune - Unde se repara injectoarele Diesel ? Cat ma costa reparatia unui Injector Diesel ? Reparatii injectoare / Reconditionari injectoare - Vw Golf 4, Vw Golf 5 1.9 TDI si 2.0 TDI - Audi A4 B5 1.9 TDI, Audi A4 B6 1.9 TDI si 2.0 TDI, Audi A4 B7 1.9 TDI si 2.0 TDI cod motor BMM, BPW, BMP, Skoda Octavia 1.9 TDI, Skoda Fabia 1.4 TDI si 1.9 TDI, Skoda Superb 1.9 TDI si 2.0 TDI, Opel 1.3 CDTI, Opel Astra 1.7 CDTI, Iveco Daily 2.3, Iveco 2.8, Iveco 3.0, Mercedes Sprinter 2.2 CDI - 2.7 CDI, Mercedes Vito, Logan 1.5 DCI - Probleme injectoare Logan 1.5 DCI, Probleme injectoare Renault 1.5 DCI, Probleme injectoare Passat BPW, Probleme - Defectiuni - Sunet - Pornire grea - Nu porneste - De ce se strica - Rezolvare

Simptome injector defect

Ca si simptome in acest caz ar fi in primul rand o scadere drastica a puterii motorului, urmata de aparitia fumului negru pe evacuare si o pornire greoaie la rece.

Masinile de generatie mai noua si nu numai, cele care folosesc un sistem de injectie common-rail, va vor atentiona cand un lucru nu merge bine la sistemul de injectie prin aprinderea unui martor in bord.

De obicei se aprinde martorul „check engine”, apoi se va „taia” acceleratia, sau mai bine zis masina intra in  „limp mode” sau „safe mode” si daca situatia este mai grava sau s-a agravat pe parcurs atunci computerul va opri motorul masini.

check engine - limp mode aprins - lipsa putere - nu porneste - porneste greu - taie acceleratia

Simptome injector defect diesel

Un motor ramane in stare bun atat timp cat ceea ce este pompat in ele este ce trebuie si cum trebuie. Avand in vedere acest lucru trebuie sa fiti intotdeauna constienti de simptomele problemelor care apar la injectoarele diesel ale vehiculului dumneavoastra.

1. Putere inconstanta

Daca injectorul este defect, acesta poate furniza motorul cu niveluri inconsecvente de combustibil si ca urmare niveluri de putere inconsecvente. Cel mai evident simptom aici ar fi ca rotatiile motorului sa se schimbe pe neasteptate si RPM-ul sa fluctueze.

2. Rateuri ale motorului

Aceasta problema este de obicei rezultatul unor niveluri scazute de combustibil care este pompat in motor la aprindere. Aceste rateuri pot fi cauzate de o multime de alte probleme, inclusiv un injector defect.

3. Ralanti oscilant

Daca motorul utilizeaza niveluri diferite de turatii la ralanti, este probabil din cauza unui injector defect. Un injector defect poate cauza un model de pulverizare neuniform.

4. Miros de combustibil

Daca simtiti miros de combustibil, inseamna ca motorina se scurge pe undeva. Acest lucru ar putea fi din cauza unui injector defect, a unei supape de la injector nefunctionala, ceea ce permite scurgerea motorinei din injector chiar si atunci cand acesta nu este activ.

5. Consum mai mare de motorina

Poate multi dintre voi nu stiati acest lucru, un injector defect poate creste consumul de combustibil. Daca vi se pare ca masina a consumat mai multa motorina ca de obicei, chiar daca ati mers cu viteza mare, atunci problema s-ar putea sa fie de la un injector defect sau mai multe, de regula injectoarele care functioneaza cu motorina necorespunzatoare, ele sunt afectate uniform. Nu ramane pe masina unul nou si celalalt in stare perfecta.

YouTube video